۶ خطای رایج امنیتی در فضای مجازی و اینترنت

ساخت وبلاگ

۶ خطای رایج امنیتی در فضای مجازی و اینترنت: حفظ امنیت اطلاعات در محیط گسترده اینترنت کاری بس دشوار است. در این مقاله از مجله اینترنتی اولی ها ۶ خطای رایج امنیتی در فضای مجازی را تجزیه و تحلیل میکنیم که امکان دارد هر کاربر در دنیای اینترنت، حتی بصورت ناآگاهانه انجام دهد. اگر شما نیز هم اکنون دچار این اشتباهات شده اید، توصیه میشود هر چه زودتر نسبت به برطرف کردن آن‌ها عمل نمایید.

1

بهره گیری از پسورد های ساده و ضعیف

بااین که انتخاب یک رمز عبور ساده، کار شما را در به یاد سپردن آن راحت می‌کند، اما به همان مقدار هم کار هکر‌ها برای عبور از این رمز عبور ساده آسان میکند. از برگزیدن رمز عبور‌های ساده به شدت دوری کنید. همچنین از پسورد برای چند حساب کاربری گوناگون استفاده نکنید. چون که اگر یکی از رمز عبورها هک شود، سایر حساب‌های کاربری شما نیز قطعا توسط همان فرد، هک خواهند شد.

2

عدم بهره گیری از برنامه مدیریت پسورد ها

بهره گیری از یک برنامه برای کنترل رمز عبور، یک معامله برد-برد است. این نوع برنامه زندگی شخصی شما در محیط اینترنت را امن و ساده می‌کند. اپلیکیشن مدیریت پسورد، همه رمز عبور‌های مرتبط با همه حساب‌های کاربری شما در فضای مجازی را ذخیره می‌کند. درنتیجه دیگر احتیاجی به این که رمز عبورها را به یاد بسپارید و در زمان مراجعه به وبسایت مربوط به هر یک از حساب‌های کاربری‌تان، مجبور شوید پسورد مربوط به آن را هر بار وارد کنید. کلیه کلمه‌های عبور شما به کمک این برنامه رمزنگاری (Encrypt) و محافظت می‌شوند. همچنین شما قادر خواهید بود کل این مجموعه را توسط یک پسورد منحصربه فرد دیگر که خودتان تعیین می‌کنید، محافظت کنید.

عدم بهره گیری از سیسنم احراز هویت دو عامله

اگر در صورتی که از یک رمز عبور پیچیده و سرسخت و همچنین بک اپلیکیشن مدیریت رمز عبور استفاده می‌کنید، اکنون نوبت آن است که یک قدم دیگر در سوی بالا بردن امنیت حساب‌های کاربری خود بردارید. احراز هویت دو عامله، امکانی است که امنیت اطلاعات مربوط به پسورد های شما را به طرز قابل توجهی افزایش می‌دهد. در حقیقت می‌توان گفت با بهره گیری از این امکان شانس دزدیده شدن رمز عبور و مشخصات حساب شما حدودا به صفر می‌رسد. یکی از روش های رایج در این حالت، گرفتن کد تایید از وبسایت میزبان حساب کاربری بر روی گوشی شخصی شما است. به این شکل که پس از وارد کردن پسورد و قبل از ورود به حساب، یک نشانه از سمت وبسایت میزبان به شماره تلفن شما ارسال می‌گردد. حال فقط در حالتی می‌توانید به حساب خود وارد شوید که نشانه دریافت شده را در وبسایت میزبان وارد کنید. در این حالت، اگر فردی قصد داشته باشد رمز عبور شما را بدزدد و به حساب کاربری شما دسترسی پیدا کند، احتیاج دارد که گوشی شما را نیز بدزدد!

3

باز کردن ایمیل های مشکوک که فرستنده آن‌ها مشخص نیست

اگر ایمیلی مبتنی بر بروز مسکل در حساب کاربری خود از سوی بانک، فیسبوک و یا هر شرکت مشهور و نامی دیگری دریافت کردید، بر روی لینک فرستاده شده در آن ایمیل کلیک نکنید. مستقیما به سایت ارسال کننده ایمیل مراجعه کنید و از آن‌جا به حساب کاربری خود وارد شوید تا با آسودگی مشاهده کنید که چه اتفاقی افتاده است. در بیشتر مواقع مشاهده خواهید کرد که حساب کاربری شما هیچ گونه موردی ندارد و فردی که ایمیل را برای شما فرستاده است، نیت کلاهبرداری و دسترسی به نام کاربری و پسورد مربوط به حساب کاربری شما را داشته است.

اعتماد کردن به شبکه‌های اینترنت عمومی و استفاده از آنها

شبکه‌های اینترنتی که در مکان های عمومی همچون فرود‌گاه‌ها در اختیار مشتریان قرار می‌گیرند، اغلب امن هستند. اما هرگز از این شبکه‌ها برای ورود به حساب کاربری شخصی خود در بانک استفاده نکنید. هیچ کدام از این شبکه‌ها به اندازه شبکه اینترنت خانگی شما امنیت ندارند. چون که اشخاص زیادی از این شبکه‌ها استفاده میکنند و امکان دارد افراد سودجو نیز در بین این اشخاص باشند. در این حالت با بهره گیری از روش‌های منحصربه فرد می‌توانند مشخصات مربوط به حساب شما را از طریق شبکه بدزدند و به حساب شما دسترسی پیدا کنند. درنتیجه تا جایی که امکان دارد به این شبکه‌ها وصل نشوید و یا در صورت اتصال، تحت هیچ شرایطی به حساب کاربری خود در هیچ بانکی وارد نشوید.

4

عدم آپدیت سیستم عامل

اپل، گوگل و مایکروسافت، دائما بروزرسانی هایی را برای سیستم عامل‌های خود ارائه می‌کنند. این بروزرسانی ها، حفره‌هایی را که افراد سودجو از طریق آن‌ها می‌توانند به حساب شما نفوذ کنند، بهبود می بخشند و امکان نفوذ هکر‌ها را به سیستم شما را محدودتر می کنند. مدت زمان طولانی از آلوده شدن کامپیوترهای ویندوزی به باج افزار WannaCry نمی‌گذرد. درنتیجه آپدیت‌هایی را که برای ویندوز دستگاه شما ارائه می‌شوند، نادیده نگیرید. حتما آن‌ها را دریافت کرده و نصب کنید تا کامپیوتر، لپ‌تاپ و گوشی خود را از افراد سودجو در امان نگه دارید.

اولی ها ...
ما را در سایت اولی ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا معتمد avaliha بازدید : 210 تاريخ : سه شنبه 6 تير 1396 ساعت: 15:45